Welcome
Welcome to <strong>SEHADETE GİDEN YOLDA HEP BERABER ق♥ ŜΕĦÁĎĖŤ ŇÚŘŮ ♥ق</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

SALMAN RADUYEV (YALNIZ KURT)

islami Mücadele veren Direnişçi Mücahidleri, Burada Paylaşabilirsiniz...

SALMAN RADUYEV (YALNIZ KURT)

Postby şehadet_nuru on Tue Oct 16, 2007 1:20 pm

[font=Times New Roman] SALMAN RADUYEV ( YALNIZKURT )

Çeçen komutan Salman Raduyev nam-ı diğer Yalnız Kurt esir tutulduğu Rusya'nın Perm bölgesindeki cezaevinde şehid oldu.
O, büyük bir savaşçı gerçek bir kahramandı. İnançları doğrultusunda vatanı için savaştı ve bu uğurda şehid oldu. O'nu bir savaş esiri olarak kabul etmeyip sıradan bir terör suçlusuymuş gibi görenler, ölümünden birinci derecede sorumludurlar.

Birinci Rus-Çeçen savaşının Çeçenlere kazandırdığı komutanların önde gelenlerinden biri Salman Raduyev'di. Raduyev, Kızılyar baskını ve Pervomayskoye mücadelesiyle tanındı. Raduyev, Çeçenistan Gudermes Belediye Başkanlığı görevinde de bulundu.

Salman Raduyev, Çeçenlerin bağımsızlıgını ilan eden ve 1994-1996 daki savaşta şehid olan liderleri Cahar Dudayev'in de damadıydı.

Ruslar’ın kalbine korku salan komutanlardan Salman Raduyev’in esir düştükten sonra Rus mahkemesi tarafından ömür boyu hapse mahkum edilmesine rağmen, yaptığı şu konuşma unutulmadı :

“Kendi vatanımı savundum. Biz Ruslar’ı çağırmadık. Onlar gelip bizim vatanımızı işgal ettiler. Biz savaşı istemedik, onlar gelip bizimle savaşmak istedi. Ruslar, askerlerimizle savaşmak yerine çocuk, kadın ve yaşlı insanları öldürdü. Sizin, benim hakkımdaki hükmünüz ceza değil, mükafattır. Allah’ın bana verdiği ömrü, O’nun yolunda ve kendi vatanıma harcadım. Her şey, Allah’ın elinde. O istediği zaman ben buradan çıkarım. Ben, önce Allah’ın, sonra komutanım Cahar Dudayev’in askeriyim. Savaştığım için asla pişman değilim.”

13 Şubat 1967 doğumlu olan Ünlü komutan ve 'Yalnız kurt' lakabıyla tanınan Salman Raduyev esir düştüğü Ruslar tarafında Perm bölgesindeki cezaevinde işkenceyle katledildi 14 Aralık 2002 de (saadet oldu insh'Allah) Allah rahmet eylesin.
[/font]
şehadet_nuru
Yeni üye
Yeni üye

Postby Anonymous on Thu Oct 18, 2007 9:32 am

ALLAH razı olsun kardeşim yalnız kut ama ne kadarda şehadete koşuyorlar korkusuz muvahitler ne kadar bizlerde olsaydık şehadete koşanlardan inşaALLAH
Anonymous

Postby şehadet_nuru on Thu Oct 18, 2007 12:22 pm

[font=Times New Roman]bir tek rabbine dayandığı için yalnız kurt abi o.. yanında rabbinden başka kimse olmadığı, O'ndan başka kimseyi razı etmeye uğraşmadığı, kimseye eyvallahı olmadığı için yalnız kurt.. Allah mekanını cennet etsin. ona işkence edenleri kahretsin.. [/font]
şehadet_nuru
Yeni üye
Yeni üye

Return to İslami Şahsiyetler